Pogoji uporabe

Velja od 11.9.2020

S spletno trgovino www.casper.si upravlja podjetje CASPER, Dušan Prica s.p.

Podatki podjetja so sledeči:

Polno ime: OTROŠKA TRGOVINA CASPER DUŠAN PRICA S.P.
Kratko ime: CASPER DUŠAN PRICA S.P.
Naslov: Kraigherjeva ulica 14A, 2230 LENART V SLOVENSKIH GORICAH
Transakcijski račun: SI56 0410 2011 0042 316 (odprt 30.6.2002, NOVA KBM d.d.) in IBAN SI56 3300 0001 0599 569 (odprt 5.8.2020, Addiko Bank d.d.)
Matična številka: 1668528000
Davčna številka: SI 80593216
Zavezanec za DDV: Da
E-pošta: info@casper.si
Telefon: +386 2 720 6441

Podjetje je vpisano v Poslovni register Slovenije na dan 3.9.200.
Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.casper.si (v nadaljevanju: casper.si ali CASPER, Dušan Prica s.p.) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ter ostalo predpisano zakonodajo za prodajo preko interneta in takšen način poslovanja.

Pogoji obravnavajo delovanje casper.si ter poslovni odnos med CASPER, Dušan Prica s.p.(v nadaljevanju CASPER, Dušan Prica s.p.) in kupci blaga ali storitev (v nadaljevanju: kupci).

1. Splošno o casper.si

Spletna trgovina casper.si je namenjena prodaji izdelkov za dojenčke, malčke, otroke in starše. Več o sami spletni trgovini si lahko preberete TUKAJ.

2. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. Ponudba in izvor

Ponudba na spletni trgovini casper.si se lahko v določenih primerih zaradi narave poslovanja dnevno spreminjajo. Vse cene so končne, razen če je izrecno napisano drugače. Podjetje CASPER, Dušan Prica s.p. je davčni zavezanec, vse cene imajo obračunan tudi DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Akcije

Popusti se med seboj ne seštevajo, v kolikor v pogojih akcije ni navedeno drugače. Pri vsakem nakupu je možno uporabiti eno promocijsko kodo. Ravno tako na artikle, ki so že znižani, ni mogoče uveljavljati promocijske kode za dodatno znižanje cene artiklov ali končne cene v košarici.

Slikovni material in grafika

Fotografije, slike ali posnetki, objavljeni v okviru ponudb, so last CASPER, Dušan Prica s.p. ali njenih dobaviteljev oziroma poslovnih partnerjev.

Mnenje o izdelku

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

4. Postopek nakupa in račun

CASPER, Dušan Prica s.p. nastopa kot podjetje, ki ponuja blago ali storitve preko interneta in v fizični trgovini (naslov fizične trgovine: Kraigherjeva ulica 14A, 2230 Lenart v Slov. goricah).

Kupec znesek plača podjetju CASPER, Dušan Prica s.p., skupaj z blagom ali storitvijo pa prejme tudi račun. Podjetje posluje na območju Evropske unije. Izdelke pošiljamo na območje Evropske unije. Paket vsebuje tudi natisnjen račun, ki ga sicer stranka prejme tudi na vpisani elektronski naslov v postopku naročila.

V ceni poštnine so vključeni tudi vsi ostali manipulativni stroški in stroški gotovniskega prenosa denarja, tako da vam poštar ob dostavi ne sme zaračunal nobenih dodatnih stroškov. Vaš znesek za plačilo bo tak, kot ste ga dobili na potrditvenem računu na vaš e-mail.

Postopek nakupa

Naročilo izdelka se prične z izbiro ponujenih izdelkov tako, da jih v spletni trgovini odprete s klikom na gumb »Poglej izdelek«. Nato se vam odpre stran izdelka, kjer izberete želeno količino, pri nekaterih izdelkih pa tudi druge značilnosti kot so velikost in barva. Ko ste izbrali želeno količino in ostale značilnosti nadaljujete nakup s pritiskom gumba »Dodaj v košarico«. Če želite dodati še ostale izdelke to storite po enakem postopku, če pa je to bil edini izdelek ki ste ga želeli kupiti pa stisnete na »Prikaži košarico«.

Tukaj so vam jasno prikazani vsi izdelki, njihova količina in tudi cena teh izdelkov. Prav tako je tukaj prikazan strošek dostave oziroma poštnine, pa tudi celoten znesek nakupa. Če želika kaj popraviti oziroma spremeniti, lahko količino spremenite na strani košarica, če želite spremeniti katero drugo značilnost je potrebno napačen izdelek odstaniti s košarice, kar storite s pritiskom na križec na levi strani slike izdelka. Nato se vrnete v trgovino poiščete željen izdelek izberete pravilne značilnosti in ga ponovno dodate v košarico. Nato na strani košarica preverite, če so vsi podatki ustrezni in se z njimi strinjate nadaljujete nakup s stiskom na gumb »Nadaljuj na blagajno«.

Na strani blagajne izpolnite potrebne podatke, vidite pa tudi povzetek vašega celotnega naročila z cenami in stroški dostave. Ko vnesete vse potrebne podatke (označene z *) in izberete način dostave, ter plačila zakljucite nakup s stiskom gumba »Kupite sedaj«. Postopek naročanja lahko prekinete v vsakem trenutku tako, da zaprete okno brskalnika, razen v primeru, da ste naročilo že potrdili z gumbom »Kupite sedaj«. V tem primeru se za morebitne dodatne informacije obrnite na nas na telefonsko številko 02 / 720 64 41 ali na e-naslov info@casper.si.

Statusi nakupa

Naročilo v čakalni vrsti:

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

Naročilo potrjeno:

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave.

Vračilo artiklov 

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (e-naslov: info@casper.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. V namen odstopa od pogodbe lahko kupec neobvezno uporabi vzorčni odstopni obrazec. Rok začne teči en dan po datumu prevzema naročenega artikla. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe). Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blago je možno vrniti tudi fizično v prodajalni na naslovu : Kraigherjeva ulica 14/a,
2230 Lenart v Slov. goricah. V primeru fizičnega vračila blaga v prodajalni, potrošnika ne bremenijo nobeni stroški.

Zloraba nakupa

Po opravljenem naročilu kupec prejme obvestilo na vpisano elektronsko pošto. Naročilo je v tem primeru sprejeto v čakalno vrsto. Kupec ima v roku do odpošiljanja blaga pravico do odstopa od pogodbe na daljavo (naročilo je potrebno preklicati po elektronski pošti na naslov info@casper.si ). Obvezno je potrebno vpisati številko naročila. Elektronski naslov s katerega opravljate preklic naročila, se mora ujemati z elektronskim naslovom, ki je uporabljen pri potrditvi nakupa. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Varnost nakupa

Pri registraciji na casper.si se podatki zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika po Zakonu o varovanju osebnih podatkov. CASPER, Dušan Prica s.p. se zavezuje, da bo te podatke skrbno in varno hranila za namen nemotene izvedbe naročil oziroma personalizirano sestavo ponudbe, statistično analizo in za namene izboljšanja delovanja spletne trgovine in storitev. V e-novicah je vključena tudi ekskluzivna ponudba, ki je namenjena samo prijavljenim naročnikom

5. Postopek registracije

Uporabnik lahko na casper.si opravi naročilo v spletni trgovini kot gost ali kot prijavljen uporabnik. Postopek registracije je enostaven in hiter. S prijavo na spletno stran si ustvarite svoj račun, preko katerega lahko urejate svoje podatke, naslove za dostavo, pregledate statuse naročil, jim sledite in urejate.

Uporabniško ime je sestavljeno iz elektronskega naslova, ki ga vpišete. Nanj prejmete nato potrditveni email za dokončno prijavo. Z registracijo na spletni strani imate tudi večji pregled na nakup.

6. Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Uporabnik se bo lahko naročil na prejemanje e-novic in se od prejemanja tudi na enostaven način odjavil. Obvestila zajemajajo informacije o aktualnih ali bodočih ponudbah, promocijo casper.si ter druga oglasna sporočila casper.si ali njenih partnerjev. Za prejemanje obvestil se smatra, da je potrebna osebna privolitev in prejemanje ni možno v kolikor pri registraciji uporabnik to ne označi ali se na drug način ne prijavi na prejemanje.

7. Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njihovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogoča odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

8. Pravica kupca

Smatra se, da je nakup na spletni trgovini casper.si izveden preko Pogodbe na daljavo. Jezik v katerem se sklepa pogodba, je slovenščina.

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico (iz 43.c člena Zakona o varstvu potrošnikov), da v štirinajstih (14) dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.  Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu bo naše podjetje vrnilo vsa prejeta plačila nemudoma oziroma najkasneje pa v 14-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

V kolikor kupec na poziv prodajalca ni poravnal zneska oziroma vnaprejšnjega plačila po predhodnem predračunu, kot zavarovanje k resnosti sklenitve posla, se smatra, da kupec ni sprejel ponudbe in da pogodba ni bila sklenjena. CASPER, Dušan Prica s.p. o tem nemudoma obvesti kupca.

9. Popusti in kode za popuste

V kolikor podjetje casper.si za stranke pripravi akcije z akcijsko ceno ali kodo za uporabo popusta, se akcije med seboj izključujejo, razen v kolikor je drugače navedeno. Akcije in kode za popust veljajo na artikle, katerih distributer je podjetje CASPER, Dušan Prica s.p., razen v kolikor je drugače navedeno.

10. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Podjetje casper.si za reševanje izvensodnih potrošniških sporov priznav izvajalca IRPS : Evropski center za reševanje sporov, Tomšičeva 6, 1000 Ljubljana, info@ecdr.si,  T: 08 205 65 90, F: 01 244 99 95, spletna stran Evropskega centra za reševanje sporov.

11. Spleto reševanje potrošniških sporov

Povezava za spletno reševanje potrošniških sporov je dostopna tukaj

TRGOVINA CASPER
Kraigherjeva ulica 14/a
2230 Lenart v Slov. goricah
T: 02 / 720 64 41
E: info@casper.si

Delovni čas

Pon – Pet: 08:00 – 18:00

Sobota: 08:00 – 13:00

Nedelja in prazniki: zaprto

Podjetje casper.si za reševanje izvensodnih potrošniških sporov priznav izvajalca IRPS : Evropski center za reševanje sporov, info@ecdr.si,  T: 08 205 65 90.

Povezava za spletno reševanje potrošniških sporov je dostopna tukaj

»Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj«.

Vavcer-logotipi_Pravilne različice-01
Vavcer-logotipi_Pravilne različice-03
Vavcer-logotipi_Pravilne različice-02

Copyright © 2020 Otroška trgovina Casper. Vse pravice pridržane.

Izdelava spletnih strani: IDEA kreativni studio

X
To top