Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

1. Oblike dostave/prevzema naročila

Pri naročilu izdelka v spletni trgovini lahko uporabnik izbere eno izmed naslednjih možnosti dostave:
  • Dostava na naslov, ki ga navede pri oddaji naročila, in jo za Otroško trgovino Casper, Dušan Prica s.p. (v nadaljevanju Otroška trgovina Casper) vrši Pošta Slovenije. 
  • Osebni prevzem naročila v prodajalni Otroška trgovina Casper, Kraigherjeva ulica 14/a, 2230 Lenart v Slovenskih goricah.
V primeru osebnega prevzema naročila v prodajalni Otroška trgovina Casper, je na voljo le izbor prodajalne, če ima ta v času naročila na zalogi vse izdelke iz naročila. Pri izbiri osebnega prevzema je možno plačilo s plačilno/kreditno kartico ali z gotovino. Plačilo s PayPal nakazilom ni možno.

2. Cenik dostave

Dostavo vršimo le v Sloveniji. Izbira dostavne službe ni možna, Otroška trgovina Casper sama določi, s katero dostavno službo bo poslala paket.

V kolikor se kupec v procesu naročila odloči za osebni prevzem v Otroški trgovini Casper, je le-ta brezplačen.

Cenik dostave se lahko brez predhodnega obvestila kadarkoli spremeni. Ob posebnih akcijah se lahko cena dostave spremeni ne glede na takrat veljaven cenik. O višini cene dostave je uporabnik obveščen pred zaključkom naročila.

3. Rok dostave

Predviden rok, v katerem bo Otroška trgovina Casper izbrane izdelke predala dostavni službi, je zapisan ob posameznem izdelku in v košarici naročila. Ob naročilu več izdelkov z različnim rokom odpreme, se upošteva najdaljši rok. Za dostavo poskrbi dostavna služba, v večini primerov naslednji delovni dan od dneva odpreme, vendar najkasneje v roku 3 delovnih dni.

Zaradi povečanega obsega naročil v času sezonskih znižanj, se lahko rok dostave podaljša za 7 delovnih dni.

Rok za odpremo začne teči, ko je naročilo potrjeno s strani spletne trgovine oz. prvi delovni dan po oddaji naročila. 

4. Osebni prevzem

Ko je naročilo pripravljeno za prevzem v izbrani prodajalni, bo kupec o tem obveščen po elektronski pošti. Paket ga bo v prodajalni čakal 3 delovne dni od dneva prejetja obvestila o pripravljenem paketu.

Po pretečenem roku, v katerem paket čaka na prevzem, se smatra, da je naročilo stornirano.

V kolikor iz različnih razlogov paketa kupec ne bo mogel prevzeti v tem roku oz. potrebuje daljši rok, mora to sporočiti direktno v prodajalno (kontaktni podatki prodajalne so objavljeni tukaj).

5. Podrobno o dostavi na izbran naslov

V primeru, da ob času dostave ni nikogar na navedenem naslovu, dostavljavec obvesti prejemnika, na katerem prevzemnem mestu lahko paket prevzame.

V primeru dostave z dostavno službo in plačilom ob dostavi dostavni službi kupec plača dodatne stroške obdelave naročila, ki ga obračuna dostavna služba. Pri dostavni službi lahko plačilo ob dostavi opravi z gotovino ali s plačilno kartico. 

V primeru dostave v večstanovanjski objekt je paket dostavljen do vhodnih vrat v večstanovanjski objekt. 

6. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec naročenega blaga na www.casper.si ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga odstopi od pogodbe. To stori tako, da izdelke skupaj z originalnim računom prinese v prodajalno Otroška trgovina Casper ali podjetju na e-naslov info@casper.si sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Rok začne teči en dan po datumu prevzema naročenega blaga. V namen odstopa od pogodbe lahko kupec neobvezno uporabi vzorčni odstopni obrazec. Ne glede na obliko odpovedi mora potrošnik podjetju predložiti kopijo računa.

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano, nespremenjeno in v originalni embalaži. V kolikor je izdelek v tem roku bil sestavljen in že v funkciji oz. uporabi, vračilo izdelka ni mogoče.

Podjetje vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, v kolikor pa se kupec strinja pa se vplačani znesek naročenega blaga vrne na TRR uporabnika. Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu po predhodnjem dogovoru izvede z nakazilom na njegov transakcijski račun. Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.

Pravico do zamenjave blaga, vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov – povezava: http://www.zps.si/images/stories/zakoni/zvpot_enpb_dec11.pdf (neuradno prečiščeno besedilo).

Več o uveljavljanju pravic odstopa od pogodbe, iz naslova stvarne napake in uveljavljanju garancije lahko preberete v Splošnih pravilih in pogojih uporabe spletne strani in prodajalne Otroška trgovina Casper, ki so dostopni tukaj.

Če se ob prevzemu pošiljke ugotovi, da je pošiljka (paket) ali izdelek poškodovan ali kaže znake odprtja, je dolžan kupec nemudoma, najkasneje pa v roku 14 dni od prevzema sprožiti postopek reklamacije neposredno pri dostavljavcu (Pošta Slovenije, d.o.o.).

X
To top