1. Oblike dostave/prevzema naročila

Pri naročilu izdelka v spletni trgovini lahko uporabnik izbere eno izmed naslednjih možnosti dostave:

  • Dostava na naslov, ki ga navede pri oddaji naročila, in jo za Otroško trgovino Casper, Dušan Prica s.p. (v nadaljevanju Otroška trgovina Casper) vrši Pošta Slovenije zoiroma dostavna služba DPD za naročila v ostale države EU. 
  • Osebni prevzem naročila v prodajalni Otroška trgovina Casper, Kraigherjeva ulica 14/a, 2230 Lenart v Slovenskih goricah.

V primeru osebnega prevzema naročila v prodajalni Otroška trgovina Casper, je na voljo le izbor prodajalne, če ima ta v času naročila na zalogi vse izdelke iz naročila. Pri izbiri osebnega prevzema je možno plačilo s plačilno/kreditno kartico ali z gotovino. 

2. Cenik dostave

Dostavo vršimo v vseh državah Evropske unije. Izbira dostavne službe ni možna, Otroška trgovina Casper sama določi, s katero dostavno službo bo poslala paket.

Cena dostava na območju celotne Republike Slovenije znaša 5,00 €. Dostava v naslednje države Evropske unije: Avstrijo, Belgijo, Dansko, Hrvaško, Italijo, Luksemburg, Madžarsko, Malto, Nemčijo, Nizozemsko, Poljsko, Slovaško in Češko Republiko znaša 30,00 €. Dostava v ostale države Evropske unije (Ciper, Bolgarija, Estonija, Finska, Francija, Grčija, Irska, Latvija, Litva, Portugalska, Romunija, Španija in Švedska) pa znaša 60€. 

V kolikor se kupec v procesu naročila odloči za osebni prevzem v Otroški trgovini Casper, je le-ta brezplačen.

Cenik dostave se lahko brez predhodnega obvestila kadarkoli spremeni. Ob posebnih akcijah se lahko cena dostave spremeni ne glede na takrat veljaven cenik. O višini cene dostave je uporabnik obveščen pred zaključkom naročila.

Cena dostave oziroma stroški poštnine so jasno vidni na strani “Košarica”, prav tako pa tudi na strani blagajna oziroma “Zaključek nakupa”. 

V ceni poštnine so vključeni tudi vsi ostali manipulativni stroški in stroški gotovniskega prenosa denarja, tako da vam poštar ob dostavi ne sme zaračunal nobenih dodatnih stroškov. Vaš znesek za plačilo bo tak, kot ste ga dobili na potrditvenem računu na vaš e-mail.

3. Rok dostave

Predviden rok, v katerem bo Otroška trgovina Casper izbrane izdelke predala dostavni službi, je zapisan ob posameznem izdelku in v košarici naročila. Ob naročilu več izdelkov z različnim rokom odpreme, se upošteva najdaljši rok. Za dostavo poskrbi dostavna služba, v večini primerov naslednji delovni dan od dneva odpreme, vendar najkasneje v roku 3 delovnih dni.

Zaradi povečanega obsega naročil v času sezonskih znižanj, se lahko rok dostave podaljša za 7 delovnih dni.

Rok za odpremo začne teči, ko je naročilo potrjeno s strani spletne trgovine oz. prvi delovni dan po oddaji naročila. 

4. Osebni prevzem

Ko je naročilo pripravljeno za prevzem v izbrani prodajalni, bo kupec o tem obveščen po elektronski pošti. Paket ga bo v prodajalni čakal 3 delovne dni od dneva prejetja obvestila o pripravljenem paketu.

Po pretečenem roku, v katerem paket čaka na prevzem, se smatra, da je naročilo stornirano.

V kolikor iz različnih razlogov paketa kupec ne bo mogel prevzeti v tem roku oz. potrebuje daljši rok, mora to sporočiti direktno v prodajalno (kontaktni podatki prodajalne so objavljeni tukaj).

5. Podrobno o dostavi na izbran naslov

V primeru, da ob času dostave ni nikogar na navedenem naslovu, dostavljavec obvesti prejemnika, na katerem prevzemnem mestu lahko paket prevzame.

V primeru dostave z dostavno službo in plačilom ob dostavi dostavni službi kupec plača dodatne stroške obdelave naročila, ki ga obračuna dostavna služba. Pri dostavni službi lahko plačilo ob dostavi opravi z gotovino ali s plačilno kartico. 

V primeru dostave v večstanovanjski objekt je paket dostavljen do vhodnih vrat v večstanovanjski objekt. 

6. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (e-naslov: info@casper.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. V namen odstopa od pogodbe lahko kupec neobvezno uporabi vzorčni odstopni obrazec. Ne glede na obliko odpovedi mora potrošnik podjetju predložiti kopijo računa.

Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Rok začne teči en dan po datumu prevzema naročenega blaga. 

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano, nespremenjeno in v originalni embalaži. V kolikor je izdelek v tem roku bil sestavljen in že v funkciji oz. uporabi, vračilo izdelka ni mogoče.

Podjetje vrne vsa prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če kupec izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.  Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno nemudoma oziroma najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.

Pravico do zamenjave blaga, vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov – povezava: http://www.zps.si/images/stories/zakoni/zvpot_enpb_dec11.pdf (neuradno prečiščeno besedilo).

Več o uveljavljanju pravic odstopa od pogodbe, iz naslova stvarne napake in uveljavljanju garancije lahko preberete v Splošnih pravilih in pogojih uporabe spletne strani in prodajalne Otroška trgovina Casper, ki so dostopni tukaj.

Če se ob prevzemu pošiljke ugotovi, da je pošiljka (paket) ali izdelek poškodovan ali kaže znake odprtja, je dolžan kupec nemudoma, najkasneje pa v roku 14 dni od prevzema sprožiti postopek reklamacije neposredno pri dostavljavcu (Pošta Slovenije, d.o.o.).

7. Seznanitev z odgovornostjo podjetja za stvarne napake

Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot) določa, da mora prodajalec potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna:

  1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
  2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem. Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

  • odpravi napako na blagu ali
  • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
  • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
  • vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Če obstoj napake na blagu ni sporen, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi. Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu sporen.

TRGOVINA CASPER
Kraigherjeva ulica 14/a
2230 Lenart v Slov. goricah
T: 02 / 720 64 41
E: info@casper.si

Delovni čas

Pon – Pet: 08:00 – 18:00

Sobota: 08:00 – 13:00

Nedelja in prazniki: zaprto

Podjetje casper.si za reševanje izvensodnih potrošniških sporov priznav izvajalca IRPS : Evropski center za reševanje sporov, info@ecdr.si,  T: 08 205 65 90.

Povezava za spletno reševanje potrošniških sporov je dostopna tukaj

»Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj«.

Vavcer-logotipi_Pravilne različice-01
Vavcer-logotipi_Pravilne različice-03
Vavcer-logotipi_Pravilne različice-02

Copyright © 2020 Otroška trgovina Casper. Vse pravice pridržane.

Izdelava spletnih strani: IDEA kreativni studio

X
To top